tiistai 7. kesäkuuta 2016

Näin meillä Osa 1: Ruokinta

Aloitan nyt tälläisen "Näin meillä" sarjan, jossa käsittelen meidän rutiineitamme ja muita asioita joista voi olla teillekkin hyötyä. Tämä sarjan koostuu aika lailla minun omista mielipiteistäni, joten otathan itse selvää kaniesi tarpeista. Näistä toki voi ottaa vinkkejä!
Laitan väliin tämänpäivän ulkoilukuvia, jotta saan tähän jotain muutakin kuin pari kuvaa eri ruokapusseista.


Aloitetaan siitä, että nämä meidän pikkukanit, eli Apila, Unikko, Kullero, Minttu ja Rölli, eli kaikki muut paitsi Adolf, syövät Burgess Excel oregano ruokaa, johon on sekoitettu super kevyttä Rabbit Royale ruokaa. Annostus menee nyrkkisäännöllä 1 rkl/kg, siitä kuitenkin ollaan menty puoleen jos toiseenkin tapauskohtaisesti.
Apila ja Unikko ovat pysyneet sopivassa massassa 2 rkl per. kani mitalla. Vaikka nämä painavatkin 1.5 kg, olen lisännyt annosta vähän, koska ovat aika eläväisiä kaneja.  Rabbit Royalea on sekoitettu mukaan, koska pussi jäi vajaaksi kun vaihdoimme ruokaa. Kullero saa vajaa yhden ruokalusikallisen vaikka painaa 2 kg. Se on niin lihava että se saa pellettiä vain sen verran ettei jää ilman. Minttu ja Rölli painavat sen vähän reilu 1.5 kg ja saavatkin 1.5 rkl ruokaa.
Adolf syö Science selective nimistä ruokaa. Adolf on niin pieni ja se ei liho, joten se syö n. desin tätä päivässä. Lisäksi se syö 4 rkl turvotettua pellavaa ja 1 rkl kauraa per. päivä.

Kanit saavat joka päivä n. 2 kertaa enemmän tuoratta kuin on esimerkiksi pellettien sun muiden määrä. Tuoreita monipuolisesti ja enimmäkseen vihreätä, eli ei paljoa mitään sokerista kuten porkkanaa, omenaa, viinirypäleitä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteja saa pistää mutta ei sit mitään roskapuhetta, KIITOS!!