maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kanihyppykilpailut

Päätinpä nyt väkertää tälläisen mielipidepostauksen kanihypystä. Painotan sanaamielipide, koska kaikki, mitä tähän kirjoitan ovat mielipiteitäni ellei toisin mainita.
Itse en ole hirvittävän monia kisoja kiertänyt, mutta mielipiteeni tulevat niiden pohjalta.
Jos kanisi tykkää hypätä, se on peloton, eikä stressaa vähästä, kanihyppykilpailut ovat oiva paikka mennä näyttämään kanisi taitoja jos siltä tuntuu. Kilpailut ovat kuitenkin melkeimpä enimmäkseen kesäisin ja ulkona, joten kanillesi saattaa tulla tukahduttavan kuuma täydessä auringonpaisteessa suorituksen aikana, sitä ennen ja sen jälkeen. Myös auto on pidettävä viileänä kesäisin jos sillä kuljet. Lämpöhalvausriski kesäisin on siis kisoissa mielestäni todella suuri, tekeehän kani siinä välissä myös urheilusuorituksen, jonka aikana ruumiinlämpö varmasti kohoaa.
Tautien leviäminen on myös aika suuri riski, vaikka tietenkään sairasta kania ei kilpailupaikalle saisi tuodakkaan, mutta aina sairaus voi piillä oireettomana ja tarttua kuitenkin muihin kaneihin esimerkiksi radalla olevien papanoiden välityksellä. Nyt RHD viruksen aikaan kaikki kilpailut on onneksi peruttu, siitä kiitos suomenestekanit Ry:lle.
Kisoissa kuitenkin on yleensä loistava tunnelma, se on kiva paikka tavata muita harrastajia ja jutella heidän kanssaan vaikka mieltä painavista asioista tai kysyä neuvoa. Jos kanisi todellakin tykkää hypätä ja haluat itse menestyä kanisi kanssa tämä on oiva tilaisuus, johon itsekin olen yrittänyt tarttua aina välillä. Kuitenkin jos kanisi on todella arka ja tärisee automatkat pelosta kaiken totuttelun jälkeenkin olisi ehkä syytä miettiä onko tämä enää mielekästä kellekkään.
Keskustelua aiheesta kommentteihin, mitä tykkäsitte tälläisestä postauksesta välillä? Haluatteko tälläisiä lisää? Hyviä hyppypäiviä!

-Annika

2 kommenttia:

Kommenteja saa pistää mutta ei sit mitään roskapuhetta, KIITOS!!