perjantai 5. elokuuta 2016

Pienellä on masu kipeä

Kaksi päivää sitten Apila oli pikkuisen apaattinen ja ruokahaluton. No juotin sitä ruiskulla ja hain ulkoa sen lempiherkkuja. Ruokahalu palasi nopeasti ja kani oli taas normaali oma itsensä. Seurailin vielä seuraavankin päivän sen touhuja ja neiti vaikutti normaaliakin normaalimmalta. Oli ulkoillessa pirteä ja tuli syömään kun ruokaa oli.

Eilen kuitenkin Apila oli todella todella väsyneen näköinen ja lähinnä vaan nökötti paikoillaan. Trajosin ruokaa ja se ei maistunut. Kello oli tällöin n. 15. Siinä puolentunnin kuluttua mun olis pitänyt lähteä tallille ajamaan Toivo ja muutenkin laittamaan tallilla asiat kuntoon. Jouduin kuitenkin viivästyttämään sitä, koska en voinut Apilaa jättää yksin kotiin. Lähdin puoli viiden aikaan hakemaan Viksusta Critical carea ja isoa ruiskua jolla sitä antaa. Tukiruoka löytyi, mutta siitä jouduin suuntaamaan apteekkiin hakemaan ruiskua. Apteekista jonkinlaisen ruiskun sain, ja pääsin tukiruokkimaan kania. Aloitin siis klo 17 aikaan tukiruokinnan ja jutoin edelleen puolentunnin välein 15 ml vettä ja 10 ml tukiruokaa. Välissä juoksutin kania, jotta suolisto lähtisi liikkeelle.

Klo 18 aikaan Apila oli jo todella väsynyt, ja mä laitoin äidille viestin, jossa kysyin soitanko päivystävälle. Enne kuin äiti vastasi, oli tilanne jo sillä mallilla, että annoin kanille parafiiniöljyäkin. Äiti vastasi siinä joskus vähän ennen seitsemää, ja mä soitin päivystävälle, joka kertoi, että on n. tunnin kuluttua vastaanotolla. Apila alkoi olla jo oikeasti _todella_ väsynyt ja annoin sille luomu omenamehua, jotta saisi jostain vähän sokeria. Annoin sen vähän levätä tässä välissä ja tunnin kuluttua lähdimmekin ajamaan klinikalle.

Tosiaan, koska menimme kunnalliselle päivystäjälle, ei siellä ollut valmiuksia ihan ihmeellisyyksiin. Kanille annettiin kuitenkin nahan alle b-vitamiinia ja nestettä. B-vitamiinin tarkoituksena siis stimuloida suoliston toimintaa. Tunti kotiin pääsystä, Apila alkoikin jo papanoida pienen pieniä karvaisia papanoita.

Nyt tämän päivän tiukassa tarkkailussa ja vielä välillä vähän ruiskulla vettä kanille. Toivotaan ettei enään uusiudu ja saadaan pieni taas kuntoon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteja saa pistää mutta ei sit mitään roskapuhetta, KIITOS!!